Ompipningar

I verkstan har jag all utrustning för att utföra ompipningar.

Priset för en ompipning beror lite på vad man vill ha för pipa.

Ett pipämne från Lothar Walther går på ca 4500kr oberoende om det är en rostfri eller ”svart” pipa, den rostfria pipan är dyrare men om man räknar in blåneringen på den ”svarta” så hamnar dom ungefär i samma prisklass. Leveranstiden på en LW pipa ligger på mellan 3 och 4 månader.

Vill man ha ett ”Match” pipämne så går det till ungefär 5500kr samt att det tillkommer en kostnad för eventuell profilsvarvning.

Match pipämnena som det går att få tag på i Sverige för tillfället kommer från Bartlein eller Krieger.

Till detta tillkommer 2500kr för brotchning av patronläge samt inpassning i låset, vill du ha pipan gängad för ljuddämpare kostar det 500kr extra. Har jag ingen brotch till kalibern du vill ha så tillkommer även en avgift för brotchen.

Här kommer några bilder på en Remington 700 jag pipade om, låset på bilderna har jag även blueprintat och det kan du läsa om här.

På detta låset gjorde jag en slits precis framför rekylklacken för att släppa spänningarna på gängan, detta för att jag skulle kunna få loss pipan utan att förstöra låset då pipan antagligen satt fast riktigt hårt och ändå skulle skrotas.
Här är pipan uppspänd i svarven och indikerad utmed centrumlinjen på svarven, jag har också börjat svarva ner dimensionen så att den nya rekylklacken ska passa perfekt.
Här kollar jag så att rekylklacken går på.
Nu är pipan gängad och ursvarvad lite så att slutstycket ska få plats.
Dags att kolla så att låset och slutstycket passar och att alla toleranser är riktiga.
Dags att brotcha patronläget.
När jag brotchar patronläget använder jag en flytande hållare från JGS eller från Granlund.
Här har jag satt i headspace tolken.
Här mäter jag så att headspacet är inom toleranserna.
Två lite ”grövre” ompipningar jag gjorde samma vecka, gravyren gör jag med ett fjäderbelastat diamantstift i min cnc router.