Nu under våren har några av oss i vårt jaktlag observerat ett par hjorthindar - en kron och en dov.
Hur är det egentligen? Lever hindarna i flock under hela året! Eller är det så att enstaka hindar ger sig ut på "egna" vandringar utan flocken av hindar och hjortar, i den mån hjortarna får "vara med i flocken". Att hjortar kommer ensamma och observeras utanför sitt "kärnområde" är relativt vanligt. Men jag trodde att hindarna alltid höll ihop. Ni som har erfarenhet av hjort, hur brukar det se ut när hjortvilt nyetablerar sig på ett område? Brukar det vara enstaka individer som s a s flyttar in eller är det en grupp med hindar som besätter området? Mvh/jonas...
Hjort - liv och leverne
Moderatorer: taxen, Fritz Kraut




